• Hoofdgerechten

Lasagne Bolognese - Een authentieke Italiaanse maaltijd

Ingrediëntcalculator

Lasagne bolognese is een authentieke Italiaanse maaltijd die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke maaltijd met een perfecte balans van smaken. Deze lasagne bolognese is een recept van chef Anna Meyer, die deze maaltijd al jarenlang bereidt. Volg deze stap-voor-stap instructies en je zult een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 gram ricotta
  • 200 gram geraspte kaas
  • 500 gram lasagnebladen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Lasagne lagen

Neem een ovenschaal en begin met het maken van de lasagne lagen. Begin met een laag saus, daarop een laag lasagnebladen, daarop weer een laag saus, daarop weer een laag ricotta, daarop weer een laag saus en daarop weer een laag geraspte kaas. Herhaal dit proces totdat de ovenschaal vol is. Eindig met een laag saus en geraspte kaas.

Lasagne Bolognese is een authentieke Italiaanse maaltijd die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke ovenschotel met een saus van gehakt, tomaten, uien, knoflook, wijn en kruiden. De lasagnebladen worden gescheiden door een laag saus en kaas. Deze maaltijd is een geweldige manier om de hele familie te verwennen met een heerlijke maaltijd.

Als je op zoek bent naar een andere lekkere maaltijd, kun je ook pannenkoeken in de airfryer of cake met banaan en appel proberen. Deze maaltijden zijn net zo lekker als de Lasagne Bolognese en zullen je familie zeker verrassen.

Bakken

Bak de lasagne bolognese in de oven gedurende 30 minuten. Haal de lasagne uit de oven en laat deze 5 minuten afkoelen. Serveer de lasagne bolognese met een frisse salade.

Tips

  • Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt als je vegetarisch wilt eten.
  • Voeg wat extra kruiden toe als je van pittig eten houdt.
  • Vervang de ricotta door mozzarella als je dat lekkerder vindt.

Conclusie

Lasagne bolognese is een authentieke Italiaanse maaltijd die al eeuwenlang wordt bereid. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en je zult een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Voeg wat extra kruiden toe als je van pittig eten houdt en vervang de ricotta door mozzarella als je dat lekkerder vindt. Eet smakelijk!

lasagne bolognese

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food .