• Hoofdgerechten

Zoete Aardappelburgers met Yoghurtsaus - Een heerlijk recept

Ingrediëntcalculator

De zoete aardappelburger met yoghurtsaus is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Deze burgers zijn een perfecte maaltijd voor een drukke dag. Ze zijn gezond, smakelijk en zitten boordevol voedingsstoffen. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Zoete aardappel burgers met yoghurtsaus

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/4 kopje paneermeel
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1/2 kopje Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander

Instructies

Stap 1: Kook de zoete aardappels

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Leg de stukjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de zoete aardappels in de oven gedurende 20 minuten. Haal de zoete aardappels uit de oven en laat afkoelen.

Stap 2: Maak de burgers

Doe de gekookte zoete aardappels in een kom en voeg het ei, bloem, komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de paneermeel toe en kneed het geheel tot een deeg. Maak vervolgens 8 burgers van het deeg.

Stap 3: Bak de burgers

Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers gedurende 5 minuten aan elke kant. Haal de burgers uit de pan en laat afkoelen.

Probeer deze heerlijke zoete aardappelburgers met yoghurtsaus! Het is een eenvoudig en gezond recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. De burgers zijn gemaakt van zoete aardappelen, kikkererwten en kruiden. De yoghurtsaus is gemaakt van yoghurt, knoflook en kruiden. Serveer de burgers met een salade of gebakken groenten voor een heerlijke maaltijd.

Als je nog meer lekkere recepten wilt proberen, kun je ook koekjes bakken met kokosolie of vongole recept witte wijn proberen. Geniet van je maaltijd!

Stap 4: Maak de yoghurtsaus

Meng de Griekse yoghurt, citroensap en fijngehakte koriander in een kom. Roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat zout en peper toe naar smaak.

Stap 5: Serveer de burgers

Serveer de zoete aardappelburgers met de yoghurtsaus. Geniet ervan!

Tips

  • Je kunt de burgers ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de burgers gedurende 10 minuten.
  • Je kunt de burgers ook op de barbecue bereiden. Leg de burgers op de barbecue en bak gedurende 5 minuten aan elke kant.
  • Je kunt de yoghurtsaus ook vervangen door een andere saus naar keuze.

Conclusie

De zoete aardappelburger met yoghurtsaus is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Deze burgers zijn gezond, smakelijk en zitten boordevol voedingsstoffen. Probeer deze burgers vandaag nog en geniet ervan!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek Anna Meyer's website of Allrecipes.com .