• Hoofdgerechten

Spinazie Risotto - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De Spinazie Risotto is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze recept is ontwikkeld door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Volg de stappen en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Spinazie risotto

Ingrediënten

  • 200 gram risotto rijst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 200 gram spinazie, gewassen en fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op een matig vuur gedurende 5 minuten. Voeg de risotto rijst toe en bak deze gedurende 2 minuten. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de risotto gedurende 15 minuten koken op een matig vuur. Voeg de spinazie toe en laat de risotto nog 5 minuten koken. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met de geraspte Parmezaanse kaas.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Spinazie Risotto. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een heerlijke maaltijd die je met je hele gezin kunt delen. Je kunt er ook een lekkere sambal bij serveren, zoals welke sambal is het gezondst . Als je op zoek bent naar een hartig recept met mascarpone, dan is recept met mascarpone hartig een goede optie.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze Spinazie Risotto is ongeveer 22 minuten.

Tips

  • Gebruik verse spinazie voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra olijfolie toe voor een extra smaakvolle risotto.
  • Gebruik een goede kwaliteit Parmezaanse kaas voor het beste resultaat.

Conclusie

De Spinazie Risotto is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stappen en geniet van deze smakelijke maaltijd. Vergeet niet om de risotto op smaak te brengen met zout en peper en om de Parmezaanse kaas toe te voegen voor een extra smaakvolle maaltijd.

Spinazie risotto

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek Anna Meyer's website of Kookboeken.nl .