• Bakrecepten

Speculaascake met Appel - Een heerlijke Nederlandse Traktatie

Ingrediëntcalculator

Speculaascake met appel is een heerlijke Nederlandse traktatie die je eenvoudig thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke taart. Deze taart is perfect voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekkere traktatie.

Speculaascake met appel

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 gram speculaaskruiden
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de bloem, speculaaskruiden, suiker, boter, eieren, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de appelstukjes toe en meng alles goed door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm en bak de taart in de oven gedurende 40-45 minuten. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Laat de taart afkoelen en serveer.

Speculaascake met Appel is een heerlijke Nederlandse traktatie die je zeker moet proberen. Deze cake is gemaakt met speculaaskruiden, appel en een heerlijke botercrème. Het is een heerlijke combinatie van zoet en zuur. De cake is perfect als dessert of als tussendoortje. Probeer het zelf en geniet van deze heerlijke Nederlandse traktatie!

Wil je meer weten over andere heerlijke Nederlandse gerechten? Kijk dan eens naar wat een galette is of biefstuk tagliata met pasta . Geniet van deze heerlijke Nederlandse traktaties!

Tips

  • Gebruik versgeperste appelsap in plaats van water om het beslag te verdunnen.
  • Voeg wat extra speculaaskruiden toe voor een extra kruidige smaak.
  • Gebruik een kleinere cakevorm voor een dikkere taart.

Conclusie

Speculaascake met appel is een heerlijke Nederlandse traktatie die je eenvoudig thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke taart. Voeg wat extra speculaaskruiden toe voor een extra kruidige smaak en gebruik versgeperste appelsap in plaats van water om het beslag te verdunnen. Probeer deze heerlijke taart vandaag nog!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website www.annameyer.nl.