• Hapjes en snacks

Snelle broodstengels maken (grissini) - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een lekker en snel recept voor broodstengels, dan is dit het recept voor jou. Deze broodstengels, ook wel grissini genoemd, zijn krokant, knapperig en heerlijk. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer om de perfecte broodstengels te maken.

Snelle broodstengels maken (grissini)

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 ml lauw water
  • 2 eetlepels sesamzaad

Instructies

Begin met het mengen van de bloem, zout, suiker en gedroogde gist in een kom. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed. Voeg vervolgens het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd deze vervolgens in dunne reepjes. Leg de reepjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met sesamzaad. Bak de broodstengels vervolgens in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor snelle broodstengels (grissini) gedeeld. Deze knapperige stengels zijn gemaakt met bloem, olijfolie, zout en een klein beetje suiker. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Je kunt de broodstengels serveren als aperitiefhapje of als bijgerecht bij een maaltijd. Probeer ook eens gezonde cake met verse vijgen of gehaktbrood bakken in de pan .

Tips

  • Gebruik lauw water om het deeg te maken. Te warm water kan de gist doen verzuren.
  • Rol het deeg zo dun mogelijk uit, zodat de broodstengels knapperig worden.
  • Bak de broodstengels in de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Conclusie

Met deze stap-voor-stap instructies van Anna Meyer kun je de perfecte broodstengels maken. Deze grissini zijn krokant, knapperig en heerlijk. Vergeet niet om de broodstengels te bakken totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Geniet ervan!

broodstengels

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.