• Hoofdgerechten

Asperges op Klassieke Wijze met Ham en Ei - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Asperges zijn een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept van Anna Meyer leer je hoe je asperges op klassieke wijze met ham en ei kunt bereiden. Een eenvoudig gerecht dat iedereen kan maken.

Asperges op klassieke wijze met ham en ei

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 4 eieren
  • 100 gram ham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm. Leg de asperges in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, zout en peper. Bak de asperges in de oven gedurende 15 minuten.

Asperges op Klassieke Wijze met Ham en Ei - Anna Meyer is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een klassiek gerecht dat bestaat uit asperges, ham, ei en een saus van boter, citroen en peterselie. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren als lunch of als bijgerecht bij een diner. Probeer ook eens onze andere heerlijke recepten zoals broodje kip pesto of bananenbrood havermout blauwe bessen .

Kook de eieren in een pan met kokend water gedurende 8 minuten. Laat de eieren afkoelen en pel ze. Snijd de ham in kleine stukjes.

Verdeel de asperges, ham en eieren over 4 borden. Serveer direct.

Tips

  • Je kunt de asperges ook in de pan bakken in plaats van in de oven.
  • Je kunt ook andere groenten toevoegen zoals paprika, courgette of aubergine.
  • Je kunt ook andere soorten ham gebruiken zoals gerookte ham of spek.

Conclusie

Asperges op klassieke wijze met ham en ei is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen kan maken. Het is een gezond en lekker gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd.

klassieke-asperges

Bronnen: AH.nl, Kookjij.nl