• Hoofdgerechten

Ossenhaas Roerbak - Een Heerlijke Recept voor een Perfecte Maaltijd

Ingrediëntcalculator

Ossenhaas roerbak is een heerlijk recept dat door chef Anna Meyer is ontwikkeld. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Met de juiste ingrediënten en de juiste technieken kunt u een heerlijke maaltijd bereiden. In dit artikel leert u hoe u ossenhaas roerbak kunt maken.

Ossenhaas roerbak

Ingrediënten

  • 500 gram ossenhaas
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 200 gram paprika, in blokjes
  • 200 gram courgette, in plakjes
  • 200 gram tomaten, in blokjes
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de ossenhaas in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ossenhaasblokjes aan beide kanten goudbruin. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de champignons, paprika, courgette en tomaten toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg de peterselie toe en roer goed door. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de ossenhaas roerbak in ongeveer 20 minuten gaar. Serveer de ossenhaas roerbak met rijst of aardappelen.

Ossenhaas Roerbak is een heerlijk recept voor een perfecte maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het bestaat uit ossenhaas, groenten, kruiden en een lekkere saus. Je kunt het serveren met rijst, pasta of aardappelen. Ook is het lekker met pasta spinazie spekjes tomaat of een broodje falafel met knoflooksaus .

Het is een gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt variëren. Je kunt er bijvoorbeeld andere groenten aan toevoegen of andere kruiden gebruiken. Ook kun je de saus aanpassen naar je eigen smaak. Zo maak je elke keer weer een andere versie van het gerecht.

Ossenhaas Roerbak is een heerlijk recept dat je gemakkelijk kunt maken. Probeer het eens en geniet van een perfecte maaltijd!

Kooktijd

De totale kooktijd voor de ossenhaas roerbak is ongeveer 30 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kruiden toe voor meer smaak.
  • Gebruik een goede kwaliteit ossenhaas voor het beste resultaat.

Conclusie

Ossenhaas roerbak is een heerlijk recept dat door chef Anna Meyer is ontwikkeld. Met de juiste ingrediënten en de juiste technieken kunt u een heerlijke maaltijd bereiden. Volg de stappen en geniet van een perfecte maaltijd. Probeer deze heerlijke ossenhaas roerbak recept van chef Anna Meyer.

Voor meer informatie over het koken van ossenhaas, bezoek BBC Good Food of The Spruce Eats .

Dit artikel is geschreven door chef Anna Meyer.