• Hoofdgerechten

Panzanella met Groene Asperges - Een Heerlijke Italiaanse Salade

Ingrediëntcalculator

Panzanella is een heerlijke Italiaanse salade die gemaakt wordt met oude brood, groenten en kruiden. Deze salade is een perfecte manier om oud brood te gebruiken en is een heerlijke manier om groenten te eten. In dit recept gebruiken we groene asperges, maar je kunt ook andere groenten gebruiken zoals tomaat, paprika of courgette. Volg onze stap-voor-stap instructies en geniet van deze smaakvolle salade.

Panzanella met groene asperges

Ingrediënten

  • 200 gram oud brood
  • 200 gram groene asperges
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd het oude brood in kleine blokjes en leg deze op een bakplaat. Bak het brood in de oven gedurende 10-15 minuten tot het goudbruin is. Laat het brood afkoelen.

2. Schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut en voeg de asperges toe. Bak de asperges gedurende 5 minuten tot ze gaar zijn.

3. Voeg het geroosterde brood, de balsamicoazijn, de basilicum, zout en peper toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 5 minuten bakken. Laat de salade afkoelen.

Panzanella met Groene Asperges is een heerlijke Italiaanse salade die je in een handomdraai kunt maken. De salade bestaat uit geroosterd brood, groene asperges, tomaat, rode ui, basilicum en een vinaigrette. Het is een heerlijke salade die je als lunch of als bijgerecht kunt serveren. Probeer het eens met een hartige taart rode kool of een noedels met ei recept !

4. Serveer de salade met wat extra basilicum en olijfolie. Geniet ervan!

Panzanella groene asperge

Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Tips

  • Gebruik oud brood voor deze salade. Het brood moet al een paar dagen oud zijn, zodat het makkelijker te verkruimelen is.
  • Je kunt ook andere groenten gebruiken zoals tomaat, paprika of courgette.
  • Voeg wat extra olijfolie toe als je de salade serveert.

Conclusie

Panzanella met groene asperges is een heerlijke Italiaanse salade die gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte manier om oud brood te gebruiken en je kunt er ook andere groenten aan toevoegen. Volg onze stap-voor-stap instructies en geniet van deze smaakvolle salade.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij is gespecialiseerd in het maken van heerlijke Italiaanse gerechten.