• Hoofdgerechten

Zoete Aardappelpuree met Witlof uit de Oven

Ingrediëntcalculator

Probeer deze heerlijke. Volg de stappen van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Deze heerlijke is een smakelijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Volg de stappen van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd. Deze maaltijd is een perfecte combinatie van zoete aardappelpuree en geroosterde witlof. Deze maaltijd is een geweldige optie voor een gezonde lunch of diner.

Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 stengels witlof
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Leg de zoete aardappelstukjes in een ovenschaal en voeg de olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en zet de schaal in de oven. Bak de zoete aardappelen gedurende 25 minuten.

De zoete aardappelpuree met witlof uit de oven is een heerlijk en gezond gerecht. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. De zoete aardappelpuree is een heerlijke combinatie met de knapperige witlof uit de oven. Het is een perfecte maaltijd voor een gezellige avond met vrienden of familie.

Wil je meer lekkere gerechten maken? Probeer dan eens kaasstengels maken met bladerdeeg of courgetti maken zonder spirelli . Geniet van deze heerlijke gerechten!

Snijd ondertussen de witlof in dunne plakjes en leg de plakjes op een bakplaat. Voeg de olijfolie, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Zet de bakplaat in de oven en bak de witlof gedurende 15 minuten.

Haal de zoete aardappelen en de witlof uit de oven en pureer de zoete aardappelen met een staafmixer. Voeg eventueel wat olijfolie toe om de puree wat smeuïger te maken. Serveer de zoete aardappelpuree met de geroosterde witlof en geniet van je maaltijd.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze maaltijd is 40 minuten. De zoete aardappelen moeten 25 minuten in de oven worden gebakken en de witlof moet 15 minuten in de oven worden gebakken.

Kooktips

  • Gebruik zoete aardappelen van goede kwaliteit voor de beste smaak.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan de zoete aardappelpuree voor extra smaak.
  • Gebruik olijfolie om de zoete aardappelpuree wat smeuïger te maken.

Probeer deze heerlijke. Volg de stappen van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd. Vergeet niet om de kooktips te volgen voor het beste resultaat. Als je deze maaltijd wilt proberen, volg dan de bovenstaande stappen en geniet van je maaltijd!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij is gespecialiseerd in het maken van heerlijke maaltijden met zoete aardappelen.