• Hoofdgerechten

Kikkererwten Curry - Een heerlijke Indiase maaltijd in een handomdraai

Ingrediëntcalculator

Kikkererwten curry is een heerlijke Indiase maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Deze kikkererwten curry is een combinatie van kikkererwten, Indiase kruiden en een heerlijke saus. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en maak een heerlijke maaltijd in een handomdraai.

Kikkererwten curry

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel chili poeder (optioneel)
  • 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 kopje water
  • 1/4 kopje koriander, fijngesneden

Instructies

Stap 1: Bereid de ingrediënten voor

Begin met het fijnhakken van de ui en knoflook. Zet vervolgens alle ingrediënten klaar, zodat je ze gemakkelijk kunt gebruiken tijdens het koken.

Stap 2: Verwarm de olie

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten, of totdat de ui glazig is.

Kikkererwten Curry is een heerlijke Indiase maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van kikkererwten, kruiden en specerijen. Het is een gezonde en voedzame maaltijd die je gemakkelijk kunt variëren met andere ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld eens rösti maken met ei of shakshuka met spinazie en feta .

Stap 3: Voeg de kruiden toe

Voeg de komijnpoeder, kurkuma, garam masala, chili poeder (optioneel) en een snufje zout toe. Roer goed om en bak nog 1 minuut.

Stap 4: Voeg de kikkererwten toe

Voeg de kikkererwten toe en roer goed om. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, korianderpoeder, suiker, zout en zwarte peper toe. Roer goed om.

Stap 5: Voeg het water toe

Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken, of totdat de kikkererwten gaar zijn.

Stap 6: Garneer met koriander

Garneer de kikkererwten curry met de fijngesneden koriander en serveer direct.

Kooktips

  • Vervang de kikkererwten door andere bonen, zoals kidneybonen of linzen.
  • Voeg wat extra kruiden toe voor meer smaak.
  • Vervang de tomatenblokjes door een blik tomatenpuree.

Conclusie

Kikkererwten curry is een heerlijke Indiase maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en maak een heerlijke maaltijd in een handomdraai. Voeg wat extra kruiden toe voor meer smaak en geniet van deze heerlijke maaltijd!

kikkererwten curry

Voor meer informatie over kikkererwten curry, bekijk deze The Spruce Eats en BBC Good Food websites.