• Hoofdgerechten

Kikkererwtenstoof met Aubergine - Een heerlijk recept

Ingrediëntcalculator

Kikkererwtenstoof met aubergine is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van smaken en kleuren die je zeker zal verrassen. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijk gerecht.

Kikkererwtenstoof met aubergine

Ingrediënten

  • 500 gram kikkererwten
  • 2 aubergines
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 ml water

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in blokjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en besprenkel met wat olijfolie. Bak de aubergines in de oven gedurende 20 minuten.

Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de uien en knoflook. Voeg de kikkererwten toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg het water toe en laat het geheel 10 minuten koken. Voeg de gebakken aubergines toe en laat het geheel nog eens 10 minuten koken.

Kikkererwtenstoof met Aubergine is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van kikkererwten, aubergine, tomaten, kruiden en specerijen. Het is een gezonde en voedzame maaltijd die je helemaal naar je zin maakt. Probeer het eens en je zult versteld staan van de smaak!

Als je op zoek bent naar meer lekkere recepten, bekijk dan ook eens het sopropo met garnalen recept of de bladerdeeg gevuld met mozzarella . Geniet van deze heerlijke maaltijden!

Kooktijd

De kooktijd voor deze kikkererwtenstoof met aubergine is ongeveer 40 minuten.

Tips

  • Voeg wat extra kruiden toe voor meer smaak.
  • Voeg wat extra olijfolie toe voor meer smaak.
  • Voeg wat extra tomatenpuree toe voor meer smaak.
  • Voeg wat extra water toe als het gerecht te dik is.

Conclusie

Kikkererwtenstoof met aubergine is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijk gerecht. Voeg wat extra kruiden toe voor meer smaak en voeg wat extra olijfolie, tomatenpuree en water toe als het gerecht te dik is. Probeer het recept en geniet van een heerlijk gerecht!

aubergine-stoof

Bronnen: Anna Meyer, AH.nl