• Bakrecepten

Oranje Bladerdeeg Kroontjes met Abrikoosjes - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze oranje bladerdeeg kroontjes met abrikoosjes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze recept is ontwikkeld door chef Anna Meyer. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze lekkere traktatie!

Oranje bladerdeeg kroontjes met abrikoosjes

Ingrediënten

  • 1 pakje oranje bladerdeeg
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel boter
  • 1 blik abrikozen

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 8 stukken. Meng de suiker en kaneel in een kom. Bestrijk de stukken bladerdeeg met de boter en strooi de suiker-kaneelmengsel erover. Leg de stukken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de abrikozen over de stukken bladerdeeg. Bak de kroontjes in de oven gedurende 15-20 minuten. Laat de kroontjes afkoelen en serveer.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Oranje Bladerdeeg Kroontjes met Abrikoosjes. Deze kroontjes zijn een perfecte traktatie voor een feestelijke gelegenheid. De kroontjes zijn gemaakt van een luchtig bladerdeeg, gevuld met een zoete abrikoosvulling. De kroontjes zijn een echte traktatie en zullen zeker een hit zijn bij uw gasten!

Als u op zoek bent naar meer heerlijke gerechten, kunt u ook eens kijken naar dahl rode linzen bloemkool of stoofperen in de oven .

Kooktips

  • Gebruik voor deze kroontjes het liefst verse abrikozen.
  • Je kunt de kroontjes ook met ander fruit maken, zoals aardbeien of bramen.
  • Je kunt de kroontjes ook met een laagje chocolade of noten maken.

Kooktijd

Kooktijd: 15-20 minuten

Conclusie

Deze oranje bladerdeeg kroontjes met abrikoosjes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze lekkere traktatie!

bladerdeeg kroontjes

Bronnen: Tastemade , AH