• Hoofdgerechten

Zalm met Amandelkorst - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Zalm met amandelkorst is een heerlijk gerecht dat iedereen kan maken. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. In dit artikel leer je hoe je dit gerecht kunt maken met behulp van de tips van chef-kok Anna Meyer.

Zalm met amandelkorst

Ingrediënten

  • 4 zalmmoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 kopje amandelmeel
  • 1/4 kopje panko-broodkruimels
  • 2 eetlepels boter, gesmolten

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de zalmmoten op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de zalm gaar is.

Meng ondertussen de amandelmeel, panko-broodkruimels en gesmolten boter in een kom. Bestrijk de zalm met het amandelmengsel en bak nog eens 5-10 minuten, of totdat de korst goudbruin is.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Zalm met Amandelkorst. Deze heerlijke maaltijd is eenvoudig te bereiden en is een geweldige manier om vis te serveren. De zalm wordt gebakken in een korst van amandelen, wat een heerlijke crunch geeft. De zalm wordt geserveerd met een frisse salade en een knapperige korst van amandelen.

Als je op zoek bent naar meer heerlijke visrecepten, bekijk dan ook eens de tiktok wrap krokante kip en de kip marinade met honing . Deze recepten zijn net zo lekker als de Zalm met Amandelkorst van Anna Meyer!

Tips van Anna Meyer

  • Gebruik verse zalm voor het beste resultaat.
  • Vervang de amandelmeel door andere meelsoorten zoals kokosmeel of havermout.
  • Vervang de panko-broodkruimels door andere kruimels zoals geroosterde amandelen of walnoten.
  • Voeg wat extra smaak toe door wat verse kruiden toe te voegen aan het amandelmengsel.

CookTime

Het klaarmaken van dit gerecht duurt ongeveer 25-30 minuten.

Conclusie

Zalm met amandelkorst is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen kan maken. Met de tips van chef-kok Anna Meyer kun je dit gerecht in een mum van tijd op tafel zetten. Probeer het recept vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

Meer informatie over het koken van zalm vind je op de websites van BBC Good Food en The Spruce Eats .