• Lunch

Hartige krans met gehakt - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Hartige krans met gehakt is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker en gezond gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. In dit recept van Anna Meyer leer je hoe je een heerlijke hartige krans met gehakt kunt maken.

Hartige krans met gehakt

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik maïs
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik champignons, in plakjes
  • 1 pak filodeeg
  • 2 eieren, geklutst
  • 2 eetlepels melk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg de kruiden, tomatenpuree, Worcestersaus, mosterd, azijn, suiker, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de tomatenblokjes, maïs, kidneybonen en champignons toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor een hartige krans met gehakt. Deze krans is een lekker en gezond alternatief voor de klassieke ovenschotel. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai klaar hebt. Je kunt de krans ook prima combineren met andere gerechten zoals hoelang kiprollade in de oven of biefstuk bakken in kruidenboter .

Het recept van Anna Meyer is eenvoudig te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. De krans is een lekker en gezond alternatief voor de klassieke ovenschotel. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van de heerlijke smaak van de hartige krans met gehakt!

Leg een vel filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het filodeeg met het eimengsel en leg hierop een tweede vel filodeeg. Bestrijk ook dit vel met het eimengsel. Verdeel het gehaktmengsel over het filodeeg en vouw de randen van het filodeeg naar binnen. Bestrijk de krans met het eimengsel. Bak de krans in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Tips

  • Je kunt de hartige krans met gehakt ook invriezen. Laat de krans afkoelen en verpak deze in aluminiumfolie of een luchtdichte verpakking. Bewaar de krans maximaal 3 maanden in de vriezer.
  • Je kunt de hartige krans met gehakt ook in de magnetron opwarmen. Verwarm de krans in ongeveer 5 minuten op de hoogste stand.
  • Je kunt de hartige krans met gehakt ook serveren met een salade of een lekkere saus.

Conclusie

Hartige krans met gehakt is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd. Je kunt de hartige krans met gehakt ook invriezen of in de magnetron opwarmen. Serveer de hartige krans met gehakt met een salade of een lekkere saus en geniet van je maaltijd!

Hartige krans met gehakt

Meer lekkere recepten vind je op Anna Meyer en Kookidee .