• Voorgerechten

Meloensoepje met Parmaham - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Meloensoepje met Parmaham is een heerlijk en verfrissend recept dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. Het is een smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Dit recept is ontwikkeld door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Meloensoepje met parmaham

Ingrediënten

  • 1 kleine meloen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 kopje kippenbouillon
  • 1/2 kopje slagroom
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 4 plakjes parmaham

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.
  2. Snijd de meloen in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat.
  3. Giet de olijfolie over de meloen en meng goed.
  4. Voeg de knoflook, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en meng goed.
  5. Bak de meloen in de oven gedurende 15 minuten.
  6. Verwarm de kippenbouillon in een grote pan.
  7. Voeg de gebakken meloen toe aan de kippenbouillon en kook gedurende 5 minuten.
  8. Voeg de slagroom, citroensap en peterselie toe en kook gedurende 5 minuten.
  9. Verdeel de soep over 4 kommen en leg een plakje parmaham op elke kom.

Kooktijd

Kooktijd: 20 minuten

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor een meloensoepje met Parmaham. Deze frisse soep is een perfecte manier om de zomer te vieren. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai klaar hebt. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig, waaronder meloen, Parmaham en kruiden. Deze soep is een heerlijke combinatie van zoet en zout. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke meloensoep met Parmaham!

Als je op zoek bent naar meer lekkere recepten, kun je ook eens kijken naar welke rijst voor rijstepap of andijvie met zoete aardappel . Geniet van deze heerlijke recepten en maak er een heerlijke maaltijd van!

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een betere smaak.
  • Vervang de parmaham door gerookte kip of spek voor een andere smaak.
  • Voeg wat chilipeper toe voor een extra pittige smaak.

Conclusie

Meloensoepje met Parmaham is een heerlijk en verfrissend recept dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. Het is een smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Probeer dit recept van Anna Meyer vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website.