• Voorgerechten

Kipragout - Een heerlijke maaltijd met een klassieke smaak

Ingrediëntcalculator

Kipragout is een klassieke maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Volg deze stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer om een heerlijke kipragout te maken. Deze maaltijd is een geweldige manier om je familie te verrassen met een heerlijke maaltijd.

Kipragout

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels selderij, in plakjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Stap 1: Kipfilets klaarmaken

Verwarm de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de kipfilets toe en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Stap 2: Groenten klaarmaken

Voeg de uien, knoflook, wortels, selderij, tomatenpuree, tomatenblokjes, tijm, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

Kipragout is een heerlijke maaltijd met een klassieke smaak. Het is een klassieke Franse gerecht dat bestaat uit kip, champignons, uien, wortelen, knoflook en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk smaakt. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. Probeer het eens met lidl griekse yoghurt aardbei of zelf calippo ijsjes maken voor een extra smaakvolle maaltijd.

Stap 3: Kip toevoegen

Voeg de kipfilets toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

kipragout

Stap 4: Kipragout in de oven

Giet de kipragout in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de kipragout gedurende 20 minuten in de oven.

Klaar!

Je kipragout is klaar! Serveer de kipragout met een salade of aardappelpuree. Geniet van je maaltijd!

Tips van chef Anna Meyer

  • Vervang de kipfilets door kipdrumsticks als je liever kip met vel eet.
  • Voeg wat extra groenten toe aan de kipragout als je wilt dat het een gezondere maaltijd wordt.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan de kipragout als je van pittige maaltijden houdt.

Kipragout is een heerlijke maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Volg deze stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer om een heerlijke kipragout te maken. Vergeet niet om de tips van chef Anna Meyer te volgen voor een heerlijke maaltijd.

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food