• Bakrecepten

Gevulde koeken met amandelspijs - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Gevulde koeken met amandelspijs zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef-kok Anna Meyer en geniet van deze heerlijke koeken.

Gevulde koeken met amandelspijs

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gram amandelspijs

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker, boter, ei, bakpoeder, vanille extract en zout in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een glad geheel. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er met een koekvormpje rondjes uit. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Vul de koekjes met amandelspijs. Bak de koekjes in de oven gedurende 15-20 minuten. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor gevulde koeken met amandelspijs. Deze koeken zijn een perfecte traktatie voor een feestje of als tussendoortje. De ingrediënten zijn eenvoudig te vinden en het recept is eenvoudig te volgen. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke gevulde koeken met amandelspijs!

Wil je meer lekkere recepten? Probeer dan ook eens het recept tonijnsteak met saus of het big green egg receptenboek .

Tips van Anna Meyer

  • Gebruik voor het deeg een kwaliteitsboter, dit zorgt voor een betere smaak.
  • Je kunt de koekjes ook vullen met andere vullingen, zoals jam of chocolade.
  • Je kunt de koekjes ook versieren met poedersuiker of glazuur.

Conclusie

Gevulde koeken met amandelspijs zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef-kok Anna Meyer en geniet van deze heerlijke koeken. Probeer ook eens andere vullingen, zoals jam of chocolade, of versier de koekjes met poedersuiker of glazuur.

Bronnen: Anna Meyer, AH.nl