• Hoofdgerechten

Spaanse Paella - Een authentieke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Spaanse paella is een van de meest populaire gerechten in Spanje. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die je met veel verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit artikel leer je hoe je een authentieke Spaanse paella kunt maken met behulp van het recept van Anna Meyer.

Spaanse paella

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 200 gram chorizo
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika's
  • 400 gram rijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel saffraan
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper

Instructies

Stap 1: Bereid de ingrediënten voor

Begin met het snijden van de kipfilet in kleine stukjes. Snij de chorizo in plakjes en de uien, knoflook, paprika's en rijst in kleine stukjes. Zet alle ingrediënten apart.

Stap 2: Bak de ingrediënten

Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de kipfilet, chorizo, uien, knoflook en paprika's gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens de rijst toe en bak deze gedurende 2 minuten.

Stap 3: Voeg de bouillon toe

Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens de paprikapoeder, saffraan, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

Spaanse Paella is een authentiek recept van Anna Meyer. Het is een heerlijke combinatie van kip, zeevruchten, groenten en rijst. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Probeer het recept van Anna Meyer en je zult versteld staan van de smaak!

Wil je meer leren over het maken van heerlijke gerechten? Probeer dan eens pizza maken in airfryer of rauwkost maken en bewaren !

Stap 4: Laat de paella sudderen

Laat de paella gedurende 20 minuten sudderen op een laag vuur. Roer af en toe in de pan om te voorkomen dat de rijst aan de bodem gaat plakken.

recept paella

Stap 5: Serveer de paella

Haal de pan van het vuur en serveer de paella direct. Geniet van je heerlijke maaltijd!

Tips

  • Gebruik verschillende soorten groenten voor een extra smaakvolle paella.
  • Voeg wat extra olijfolie toe als je de paella te droog vindt.
  • Gebruik kippenbouillon in plaats van water voor een extra smaakvolle paella.

Conclusie

Met behulp van dit recept van Anna Meyer kun je een heerlijke Spaanse paella maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke maaltijd. Vergeet niet om verschillende groenten toe te voegen voor een extra smaakvolle paella.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij heeft jarenlange ervaring met het koken van Spaanse gerechten en deelt graag haar kennis met anderen.