• Hoofdgerechten

Ratatouille Ovenschotel met Aardappelschijfjes

Ingrediëntcalculator

Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een eenvoudig recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Met deze ovenschotel kun je een heerlijke maaltijd maken met een lijst van ingrediënten en kooktijden. In dit artikel leer je hoe je deze ovenschotel kunt maken.

Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blikje champignons, in plakjes
  • 1 blikje maïs
  • 1 blikje kidneybonen
  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Kooktijden

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 30 minuten
  • Totale tijd: 40 minuten

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, tijm, suiker, zout en peper toe en laat het geheel 5 minuten koken. Voeg de courgette, aubergine, paprika, champignons, maïs en kidneybonen toe en laat het geheel nog 10 minuten koken.

Ratatouille Ovenschotel met Aardappelschijfjes is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van verschillende groenten, aardappelschijfjes en een heerlijke saus. Het is een gezonde maaltijd die je hele gezin zal smaken. Als je meer wilt weten over de bereiding van deze ovenschotel, kun je hoeveel gram 1 plak kipfilet lezen. Als je liever een andere maaltijd wilt maken, kun je ook risotto met prei en salami proberen.

Giet de aardappelschijfjes in een ovenschaal en giet het ratatouille-mengsel erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de ovenschotel in de oven gedurende 20 minuten. Serveer de ovenschotel met een salade.

Kooktips

  • Je kunt de ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes ook maken met andere groenten zoals paprika, courgette, aubergine, champignons en maïs.
  • Je kunt ook andere kruiden toevoegen zoals oregano, basilicum, tijm, zout en peper.
  • Je kunt de ovenschotel ook serveren met een salade of een andere bijgerecht.

Conclusie

Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een eenvoudig recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Met deze ovenschotel kun je een heerlijke maaltijd maken met een lijst van ingrediënten en kooktijden. Met deze tips kun je de ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes gemakkelijk maken.

Ratatouille ovenschotel

Bronnen: Anna Meyer, AH