• Hoofdgerechten

Zweedse balletjes met aardappelsalade - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De Zweedse balletjes met aardappelsalade is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen zal waarderen. Het is een klassieker uit de Zweedse keuken en het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te bereiden. Het recept is gemakkelijk te maken en het is een geweldige manier om de smaak van Zweedse balletjes te ervaren. In dit artikel zal ik u laten zien hoe u deze heerlijke Zweedse balletjes met aardappelsalade kunt maken.

Zweedse balletjes met aardappelsalade

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze

Begin met het maken van de balletjes. Doe het gehakt, de ui, het paneermeel, het ei, de peterselie, het zout en de peper in een kom en meng alles goed. Maak vervolgens balletjes van het gehaktmengsel en bak ze in een pan met olijfolie. Bak de balletjes aan beide kanten goudbruin. Haal de balletjes uit de pan en zet ze opzij.

Zweedse balletjes met aardappelsalade is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een eenvoudig en lekker gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt. De balletjes zijn gemaakt van gehakt, ui, ei, paneermeel en kruiden. De aardappelsalade is gemaakt van aardappelen, mayonaise, ui, augurk en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je met een salade of een ander bijgerecht kunt serveren.

Wil je een ander lekker gerecht maken? Probeer dan eens tofu gerecht met rijst of bladerdeeg in de pan . Geniet van je maaltijd!

Vervolgens kunt u de aardappelsalade maken. Kook de aardappels in een pan met water tot ze gaar zijn. Giet het kookvocht af en laat de aardappels afkoelen. Doe de aardappels, de komkommer, de paprika, de mayonaise, de yoghurt, de mosterd, het citroensap, de olijfolie, het zout en de peper in een kom en meng alles goed. Voeg de balletjes toe en meng alles nogmaals goed.

Kooktijd

Het kost ongeveer 20 minuten om de Zweedse balletjes met aardappelsalade te maken.

Kooktips

  • Gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan de aardappelsalade als je van pittig eten houdt.
  • Je kunt de aardappelsalade ook een paar uur van tevoren maken, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Conclusie

De Zweedse balletjes met aardappelsalade is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen zal waarderen. Het is een klassieker uit de Zweedse keuken en het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te bereiden. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke Zweedse balletjes met aardappelsalade.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Zweedse chef-kok. Voor meer informatie over Zweedse gerechten, bezoek haar website.