• Hapjes en snacks

Baba Ganoush recept door Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Baba Ganoush is een heerlijke, smaakvolle en gezonde schotel die je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een populair gerecht uit het Midden-Oosten dat wordt gemaakt van geroosterde aubergine, knoflook, tahin, citroensap en kruiden. In dit artikel deelt chef-kok Anna Meyer haar recept voor Baba Ganoush.

Baba ganoush

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg ze op een bakplaat.
  3. Bestrijk de aubergines met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Rooster de aubergines in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze zacht zijn.
  5. Haal de aubergines uit de oven en laat ze afkoelen.
  6. Schaaf de aubergines met een lepel en doe ze in een kom.
  7. Voeg de knoflook, tahin, citroensap, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en meng alles goed.
  8. Serveer de Baba Ganoush met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Kooktijd

Kooktijd: 30 minuten

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Baba Ganoush gedeeld. Deze smaakvolle dip is gemaakt met aubergine, knoflook, tahin, citroensap en kruiden. Het is een perfecte aanvulling op een mediterraan buffet of als bijgerecht bij een maaltijd. Om het recept te maken heb je een aubergine, knoflook, tahin, citroensap, olijfolie, zout en kruiden nodig. Om het gerecht compleet te maken, kun je ook diepvries spinazie per persoon en aardappels uit de oven voorkoken toevoegen.

Tips

  • Gebruik verse kruiden zoals peterselie, koriander of munt om de smaak te versterken.
  • Voeg wat extra olijfolie toe als je Baba Ganoush wat romiger wilt maken.
  • Je kunt de Baba Ganoush ook serveren met wat geroosterd brood of pitabrood.

Conclusie

Baba Ganoush is een heerlijk, smaakvol en gezond gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een populair gerecht uit het Midden-Oosten dat wordt gemaakt van geroosterde aubergine, knoflook, tahin, citroensap en kruiden. Probeer het recept van chef-kok Anna Meyer en geniet van deze heerlijke schotel!

Baba ganoush

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food