• Hoofdgerechten

Boerenkool Lasagne - Een heerlijke maaltijd met een twist

Ingrediëntcalculator

De Boerenkool Lasagne is een heerlijke maaltijd met een twist. Deze maaltijd is gemaakt door de Nederlandse chef Anna Meyer en is een perfecte combinatie van smaken. De Boerenkool Lasagne is een heerlijke maaltijd die iedereen zal verrassen. In dit artikel leer je hoe je deze heerlijke maaltijd kunt maken.

Boerenkool lasagne

Ingrediënten

  • 500 gram boerenkool
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram gehakt
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 200 gram geraspte kaas
  • 8 lasagnevellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg de boerenkool toe en bak de boerenkool mee. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano en basilicum toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Boerenkool Lasagne is een heerlijke maaltijd met een twist. Het is een lekkere combinatie van boerenkool, kaas en lasagne. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal smaken. Probeer het eens met een stoofpotje kip courgette paprika of een pizza op bbq zonder steen voor een extra smaakvolle maaltijd.

Vet een ovenschaal in en leg hierin 4 lasagnevellen. Verdeel hierover de helft van de boerenkool saus. Bestrooi de boerenkool saus met de helft van de geraspte kaas. Leg hierover weer 4 lasagnevellen en verdeel hierover de rest van de boerenkool saus. Bestrooi de boerenkool saus met de rest van de geraspte kaas.

Bak de Boerenkool Lasagne in de oven gedurende 25 minuten. Serveer de Boerenkool Lasagne met een frisse salade.

Kooktips

  • Vervang de boerenkool door andere groenten zoals spinazie of broccoli.
  • Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt.
  • Voeg wat extra kruiden toe zoals paprikapoeder of cayennepeper.

CookTime

De Boerenkool Lasagne is klaar in ongeveer 45 minuten. 25 minuten in de oven en 20 minuten voorbereidingstijd.

Conclusie

De Boerenkool Lasagne is een heerlijke maaltijd met een twist. Deze maaltijd is gemaakt door de Nederlandse chef Anna Meyer en is een perfecte combinatie van smaken. De Boerenkool Lasagne is een heerlijke maaltijd die iedereen zal verrassen. Met deze tips en ingrediënten kun je deze heerlijke maaltijd maken.

lasange-boerenkool

Voor meer informatie over het maken van Boerenkool Lasagne, bekijk deze link en deze link .