• Bijgerechten

Aardappelkroketjes met Amandelkorst - Een heerlijk recept

Ingrediëntcalculator

Aardappelkroketjes met amandelkorst zijn een heerlijk en eenvoudig te bereiden gerecht. Deze kroketjes zijn een perfecte aanvulling op een feestelijke maaltijd of als snack. Met ons recept kun je deze lekkernij in een mum van tijd maken. Laat je inspireren door chef-kok Anna Meyer en maak deze heerlijke aardappelkroketjes met amandelkorst.

Aardappelkroketjes met amandelkorst

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 eieren
  • 50 gram bloem
  • 50 gram paneermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg de eieren, bloem, paneermeel, amandelmeel, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar. Maak met je handen kleine balletjes van het aardappelmengsel. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kroketjes in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal de kroketjes uit de pan en leg ze op een bakplaat. Bestrooi de kroketjes met het amandelmeel en bak ze in de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin. Serveer de aardappelkroketjes met amandelkorst met een salade of een saus naar keuze.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze aardappelkroketjes met amandelkorst is ongeveer 30 minuten.

Aardappelkroketjes met Amandelkorst is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een lekker en gezond alternatief voor de klassieke kroket. De kroketjes zijn gemaakt van aardappelpuree, kaas en amandelmeel. De amandelmeel geeft de kroketjes een heerlijke crunch en een lekkere smaak. Serveer de kroketjes met een salade of als bijgerecht bij een ander gerecht, zoals kipdrumsticks uit de oven of hangop met slagroom en aardbeien . Probeer het recept en geniet van deze heerlijke aardappelkroketjes met amandelkorst!

Kooktips

  • Gebruik voor deze kroketjes zoete aardappelen, deze zijn lekkerder dan gewone aardappelen.
  • Je kunt de kroketjes ook in de oven bakken in plaats van in de koekenpan. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de kroketjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • Je kunt de kroketjes ook invriezen. Laat de kroketjes afkoelen en leg ze in een luchtdichte verpakking. Bewaar de kroketjes maximaal 3 maanden in de vriezer.

Conclusie

Aardappelkroketjes met amandelkorst zijn een heerlijk en eenvoudig te bereiden gerecht. Met ons recept kun je deze lekkernij in een mum van tijd maken. Volg de stappen en maak deze heerlijke aardappelkroketjes met amandelkorst. Vergeet niet om de kroketjes te serveren met een salade of een saus naar keuze.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.