• Hoofdgerechten

Plaattaart met Rode Biet - Een Heerlijke Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De plaattaart met rode biet is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze plaattaart is een lekkere combinatie van smaken en kleuren. Het is een perfecte maaltijd voor een feestelijke gelegenheid of gewoon voor een avondmaaltijd. Met deze stap-voor-stap instructies van Anna Meyer kun je deze plaattaart gemakkelijk thuis maken.

Plaattaart met rode biet

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 rode bieten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels tijm
  • 2 eetlepels oregano

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de bloem, boter, eieren, suiker, zout, bakpoeder en citroensap in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed hiermee een bakvorm. Prik het deeg met een vork en bestrijk het met een eetlepel olijfolie. Bak het deeg in de oven gedurende 15 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor plaattaart met rode biet. Deze taart is een lekkere combinatie van zoete rode biet, frisse kaas en knapperige bacon. Het is een perfecte maaltijd voor een zonnige dag. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke plaattaart met rode biet.

Als je nog meer lekkere recepten zoekt, kun je ook eens kijken naar het recept sperziebonen met spekjes of het zelf gevulde koeken maken . Geniet van deze heerlijke recepten en maak er een lekkere maaltijd van!

Schil de rode bieten en snijd ze in kleine stukjes. Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en voeg de bieten toe. Bak de bieten gedurende 10 minuten. Voeg de peterselie, bieslook, tijm en oregano toe en bak nog 5 minuten. Voeg de geraspte kaas toe en bak nog 5 minuten.

Verdeel de bietenmengsel over het deeg en bak de plaattaart nog 25 minuten in de oven. Laat de plaattaart afkoelen en serveer de plaattaart met een salade.

Kooktijd

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Totale tijd: 55 minuten

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden voor een betere smaak.
  • Voeg wat extra kaas toe voor een extra smaak.
  • Gebruik een kleine bakvorm voor een dikkere plaattaart.

Conclusie

De plaattaart met rode biet is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd. Voeg wat extra kaas toe voor een extra smaak en gebruik verse kruiden voor een betere smaak. Probeer deze heerlijke plaattaart met rode biet en geniet ervan!

plaattaart-rode-bieten

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.