• Lunch

Aardappelbrood met ui en tijm - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Aardappelbrood met ui en tijm is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is een heerlijk gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Dit recept is van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Aardappelbrood met ui en tijm

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tijm, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe de aardappelblokjes in een kom en voeg de ui, olijfolie, tijm, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de aardappelmengeling erin. Bak het aardappelbrood in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het goudbruin en knapperig is.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Aardappelbrood met ui en tijm. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een lekker en gezond alternatief voor gewone brood. Je kunt het eten als lunch of als bijgerecht bij een maaltijd. Probeer het eens met gevulde courgette met rijst of maggi kruiden nr 2 .

Tips

  • Je kunt het aardappelbrood ook in een koekenpan bakken. Verwarm wat olijfolie in de pan en voeg het aardappelmengsel toe. Bak het aardappelbrood gedurende 10-15 minuten, of totdat het goudbruin en knapperig is.
  • Je kunt het aardappelbrood ook met andere kruiden en groenten variëren. Probeer bijvoorbeeld paprika, knoflook, rozemarijn of spinazie toe te voegen.

Klaar!

Je aardappelbrood met ui en tijm is klaar! Serveer het als bijgerecht bij een stukje vlees of vis, of als een heerlijke lunch. Geniet ervan!

Dit recept is bedacht door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Voor meer recepten van Anna Meyer, bezoek Anna Meyer's website.