• Hoofdgerechten

Indonesische Rendang Basisrecept - Klaar in 2 Uur

Ingrediëntcalculator

Indonesische Rendang is een heerlijk gerecht dat je in slechts twee uur klaar kunt hebben. Deze klassieke Rendang is een combinatie van kruiden, specerijen en kokosmelk die samen een heerlijke smaak creëren. Volg de stappen van dit basisrecept en voeg je eigen twist toe met de tips van chef Anna Meyer.

Indonesische rendang basisrecept

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien, gehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel zout
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 eetlepels gesneden koriander

Instructies

  1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui tot het glazig is.
  2. Voeg de knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, sambal oelek en zout toe. Roer goed om.
  3. Voeg de runderlappen toe en bak tot ze lichtbruin zijn.
  4. Voeg de kokosmelk toe en laat het gerecht ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.
  5. Voeg de koriander toe en laat nog 15 minuten koken.
  6. Serveer met rijst of naanbrood.

Kooktijd

Kooktijd: 2 uur

Indonesische Rendang is een heerlijk gerecht dat je in slechts twee uur klaar kunt maken. Het is een kruidige, zoete en pittige saus die wordt gemaakt met kokosmelk, rode peper, gember, knoflook, uien, kurkuma, kaneel, kardemom, laos, trassi en tamarinde. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren met rijst of naanbrood. Probeer ook eens broodjes afbakken zonder oven of pasta garnalen pittige tomatensaus .

Tips van chef Anna Meyer

  • Voeg wat extra sambal oelek toe als je het gerecht pittiger wilt maken.
  • Voeg wat extra kokosmelk toe als je het gerecht sappiger wilt maken.
  • Voeg wat extra koriander toe als je het gerecht frisser wilt maken.

Conclusie

Indonesische Rendang is een heerlijk gerecht dat je in slechts twee uur klaar kunt hebben. Volg de stappen van dit basisrecept en voeg je eigen twist toe met de tips van chef Anna Meyer. Probeer het recept vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

rendang

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.