• Hoofdgerechten

Recept voor Zuurkool Stamppot door Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Zuurkool stamppot is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditionele Nederlandse maaltijd die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit artikel geef ik je een recept voor Zuurkool Stamppot van Anna Meyer. Volg de stappen en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Zuurkool stamppot

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram zuurkool
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Kook de aardappelen in een pan met water en zout tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Zuurkool Stamppot. Het is een eenvoudig en lekker gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en je kunt het gerecht aanpassen aan je eigen smaak. Probeer ook eens gevulde puntpaprika met kip of hoe lang moeten snijboontjes koken .

Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de uien en knoflook aan. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed. Voeg de zuurkool toe en roer goed. Voeg de olijfolie toe en roer goed. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Doe de aardappelen in een ovenschaal en voeg de zuurkool toe. Roer goed en zet de ovenschaal in de oven. Bak de stamppot in de oven gedurende 20 minuten. Serveer de stamppot met een lekker stukje vlees of vis.

Tips

  • Je kunt de stamppot ook maken met andere groenten zoals wortelen, prei of courgette.
  • Je kunt de stamppot ook maken met andere kruiden zoals tijm, rozemarijn of oregano.
  • Je kunt de stamppot ook maken met andere soorten aardappelen zoals bintjes, vastkokende aardappelen of kruimige aardappelen.

Conclusie

Zuurkool stamppot is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Volg de stappen en geniet van deze smakelijke maaltijd. Probeer ook eens andere groenten, kruiden of aardappelen toe te voegen voor een andere smaak.

zuurkool

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij heeft veel ervaring met het maken van traditionele Nederlandse gerechten. Als je meer recepten van Anna Meyer wilt zien, bezoek dan haar website.