• Other

Oosterse salade met garnalen - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De Oosterse salade met garnalen is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in een mum van tijd op tafel zet. De salade is een verrassende combinatie van smaken en kleuren. De frisse komkommer, de zoete ananas en de knapperige garnalen maken de salade heerlijk. De salade is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag.

Oosterse salade met garnalen

Ingrediënten

  • 200 gram kleine garnalen
  • 1 komkommer
  • 1 ananas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de garnalen op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak de garnalen in de oven gedurende 10 minuten.

Schil de komkommer en snijd hem in dunne plakjes. Schil de ananas en snijd hem in kleine stukjes. Meng de komkommer en ananas in een kom.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor een Oosterse salade met garnalen. De salade bestaat uit een mix van verschillende groenten, zoals komkommer, paprika, wortel en rode ui. Daarnaast worden er ook koriander, limoen en sesamzaadjes toegevoegd. De salade wordt afgemaakt met een dressing van olijfolie, limoensap en sojasaus. Het is een heerlijke, gezonde salade die je gemakkelijk kunt maken.

Wil je een compleet maaltijd maken? Probeer dan ook eens de zalmrolletjes met roomkaas ah of de ovenschotel met tomaten en gehakt . Geniet van deze heerlijke Oosterse salade met garnalen!

Meng in een kleine kom de olijfolie, limoensap, sojasaus, sesamolie, honing, gemberpoeder, knoflookpoeder, sesamzaadjes, zout en peper. Roer alles goed door elkaar.

Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar. Voeg de gebakken garnalen toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.

Serveer de salade direct.

Kooktips

  • Gebruik voor deze salade kleine garnalen.
  • Gebruik voor de dressing een goede kwaliteit olijfolie.
  • Voeg naar smaak meer of minder limoensap toe.
  • Voeg naar smaak meer of minder honing toe.

CookTime

De Oosterse salade met garnalen is klaar in ongeveer 20 minuten.

Conclusie

De Oosterse salade met garnalen is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in een mum van tijd op tafel zet. De salade is een verrassende combinatie van smaken en kleuren. De frisse komkommer, de zoete ananas en de knapperige garnalen maken de salade heerlijk. Probeer deze salade vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.