• Hoofdgerechten

Zoete Aardappelcurry - Een heerlijke Indiase maaltijd

Ingrediëntcalculator

De zoete aardappelcurry is een heerlijke Indiase maaltijd die je in slechts 30 minuten klaar hebt. Anna Meyer deelt haar recept met je. Deze curry is een heerlijke combinatie van zoete aardappel, kokosmelk, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Zoete aardappelcurry

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kurkuma, komijnpoeder, garam masala en chilipoeder toe en bak nog 1 minuut. Voeg de zoete aardappel toe en bak nog 5 minuten. Voeg de kokosmelk, tomatenpuree, limoensap en koriander toe en breng aan de kook. Laat de curry 10-15 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de zoete aardappelcurry met rijst of naanbrood.

Kooktips

  • Voor een veganistische versie, vervang de kokosmelk door plantaardige melk.
  • Voor een glutenvrije versie, vervang de naanbrood door glutenvrij brood.
  • Voor een pittige versie, voeg meer chilipoeder toe.

De zoete aardappelcurry is een heerlijke Indiase maaltijd die je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van zoete aardappel, kokosmelk, kruiden en specerijen. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Probeer deze heerlijke Zoete Aardappelcurry uit! Deze Indiase maaltijd is een geweldige manier om je smaakpapillen te verrassen. De zoete aardappelen worden gekookt in een kruidige saus met kokosmelk, tomatenpuree en kurkuma. Serveer de curry met rijst of naanbrood en geniet van de smaak!

Als je op zoek bent naar meer heerlijke maaltijden, bekijk dan ook eens ons recept veldertjes met gehakt en spaanse salade met manchego .

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Auteur

Dit recept is gemaakt door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.

Bewaren via Pinterest Zoete aardappelcurry

Schema Markup

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food