• Hapjes en snacks

Hartige Mexicaanse Bladerdeeg Flappen - Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Hartige Mexicaanse bladerdeeg flappen zijn een heerlijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze flappen zijn gevuld met een heerlijke mix van kruiden, kaas en groenten. Volg de stap-voor-stap instructies van chef-kok Anna Meyer en geniet van deze lekkere snack!

Hartige Mexicaanse bladerdeeg flappen

Ingrediënten

  • 2 bladerdeegvellen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 kop geraspte kaas
  • 1/4 kop olijfolie

Instructies

Stap 1: Bereid de vulling

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika, komijnpoeder, chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten, of totdat de ui zacht is. Voeg de geraspte kaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is. Laat de vulling afkoelen.

Hartige Mexicaanse Bladerdeeg Flappen - Recept van Anna Meyer is een heerlijk en eenvoudig recept. Het is een lekkere snack of lunch die je in een handomdraai kunt maken. De flappen zijn gevuld met een heerlijke Mexicaanse vulling van gehakt, paprika, ui, jalapeño en kaas. Je kunt de flappen ook serveren met een salade of een andere lekkere bijgerecht. Probeer ook eens banaan in de oven of wraps met komkommer en kip .

Stap 2: Rol het deeg uit

Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken. Leg een eetlepel van de vulling op elk stuk deeg en vouw de stukken deeg dicht. Druk de randen goed aan met een vork.

Stap 3: Bak de flappen

Leg de flappen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de flappen gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat de flappen afkoelen voordat je ze serveert.

Tips

  • Je kunt de flappen ook in de airfryer bakken. Bak ze gedurende 10-15 minuten op 180 graden Celsius.
  • Je kunt de flappen ook invriezen. Laat ze eerst afkoelen en leg ze dan in een luchtdichte verpakking. Bewaar ze maximaal 3 maanden in de vriezer.
  • Je kunt de flappen ook met andere ingrediënten vullen, zoals gehakt, tonijn of zalm.

Conclusie

Hartige Mexicaanse bladerdeeg flappen zijn een heerlijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef-kok Anna Meyer en geniet van deze lekkere snack! Probeer ook andere ingrediënten voor de vulling en experimenteer met de bereidingswijze. Eet smakelijk!

mexicaanse flappen www.leukerecepten.nl

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een gerenommeerde chef-kok uit Nederland.