• Bijgerechten

Zelfgemaakte Mayonaise - Een recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een heerlijke, romige mayonaise, dan is dit het recept voor jou. Met dit recept van Anna Meyer kun je in slechts 10 minuten zelfgemaakte mayonaise maken. Het is een eenvoudig recept dat je met gemak kunt volgen.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje zonnebloemolie
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  1. Klop de eieren, mosterd en zout in een kom tot een glad mengsel.
  2. Voeg de olijfolie en zonnebloemolie toe en klop tot een glad mengsel.
  3. Voeg het citroensap toe en klop tot een glad mengsel.
  4. Giet het mengsel in een kom en serveer.

Kooktijd

Het duurt ongeveer 10 minuten om de mayonaise te maken.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor zelfgemaakte mayonaise. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar minuten kunt maken. Het is een gezond alternatief voor de kant-en-klare mayonaise die je in de winkel kunt kopen. Je kunt het gebruiken als dip, als saus of als ingrediënt in andere gerechten.

Het recept is eenvoudig en je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Je hebt mayonaise, olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook en zout nodig. Als je de ingrediënten hebt, kun je de mayonaise in een paar minuten maken. Je kunt de mayonaise ook gebruiken om risotto balletjes arancini of amandelmeel pannenkoekjes met Griekse yoghurt te maken.

Kooktips

  • Gebruik verse eieren voor het beste resultaat.
  • Gebruik koude olijfolie en zonnebloemolie voor een romige mayonaise.
  • Voeg meer of minder citroensap toe naar smaak.

Conclusie

Met dit eenvoudige recept van Anna Meyer kun je in slechts 10 minuten zelfgemaakte mayonaise maken. Het is een heerlijke, romige mayonaise die je met gemak kunt maken. Volg de bovenstaande stappen en tips om de perfecte mayonaise te maken.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.