• Bakrecepten

Yoghurtcake met limoen - Een heerlijke taart met een frisse smaak

Ingrediëntcalculator

Deze heerlijke yoghurtcake met limoen is gemaakt door chef Anna Meyer. Deze taart is eenvoudig te maken en heeft een frisse smaak. De combinatie van de yoghurt en limoen maakt deze taart heerlijk en luchtig. Deze taart is perfect voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje.

Yoghurtcake met limoen

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 ml yoghurt
  • 100 ml olijfolie
  • 1 limoen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, bakpoeder en suiker in een kom. Voeg de eieren, yoghurt en olijfolie toe en mix het geheel tot een glad beslag. Rasp de schil van de limoen en voeg deze toe aan het beslag. Vet een bakvorm in en giet het beslag erin. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Yoghurtcake met limoen is een heerlijke taart met een frisse smaak. De combinatie van de zure limoen en de zoete yoghurt maakt deze taart een echte traktatie. De taart is makkelijk te maken en is een perfecte toevoeging aan elke verjaardag of feestelijke gelegenheid. Probeer ook eens kun je flammkuchen deeg invriezen of cake met lemon curd vulling voor een extra lekkere smaak.

Tips

  • Voeg wat extra limoensap toe aan het beslag voor een extra frisse smaak.
  • Gebruik een kleine bakvorm voor een dikkere taart.
  • Gebruik een grote bakvorm voor een dunnere taart.

Deze heerlijke yoghurtcake met limoen is een eenvoudig te maken taart met een frisse smaak. Probeer deze taart voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje. Vergeet niet om de tips te volgen voor een perfecte taart.

Frisse cake met een zachte structuur door de yoghurt en zonnebloemolie

Dit recept is gemaakt door chef Anna Meyer. Voor meer recepten van Anna Meyer, bezoek Anna Meyer of haar Instagram-pagina.