• Bakrecepten

Arretjescake Recept - Een heerlijke taart met een knapperige bodem

Ingrediëntcalculator

Arretjescake is een heerlijke taart met een knapperige bodem en een romige vulling. De taart is een populair Nederlands gerecht en is een favoriet bij veel mensen. Met dit recept kun je eenvoudig een heerlijke Arretjescake maken. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke taart!

Arretjescake is een heerlijke taart met een knapperige bodem. Het is een lekker en makkelijk recept om te maken. Je kunt de taart vullen met verschillende ingrediënten, zoals chocolade, karamel, noten en fruit. Het is een perfecte taart voor elke gelegenheid. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke taart!

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten, probeer dan eens witte chocolade macadamia koekjes of cake met banaan en appel . Ze zijn allemaal even lekker en makkelijk te maken!

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 gram gemalen amandelen
  • 200 gram gesuikerde kokos
  • 200 gram gesuikerde abrikozen
  • 200 gram gesuikerde pruimen
  • 200 gram gesuikerde rozijnen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel. Voeg de bloem, bakpoeder, melk, vanille extract, zout en citroensap toe en klop tot een glad mengsel. Voeg de gemalen amandelen, gesuikerde kokos, gesuikerde abrikozen, gesuikerde pruimen en gesuikerde rozijnen toe en meng goed. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in de oven gedurende 45 minuten. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Kooktips

  • Gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat.
  • Je kunt de taart ook in een bakvorm maken. Bak de taart dan gedurende 60 minuten.
  • Je kunt de taart ook met andere ingrediënten maken, zoals noten, chocolade of gedroogd fruit.

Met dit recept kun je eenvoudig een heerlijke Arretjescake maken. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke taart!

Dit recept is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Als je meer recepten wilt ontdekken, bezoek dan haar website.

Arretjescake

Bronnen: Anna Meyer, AH.nl