• Hoofdgerechten

Wellington met Gehakt - Een Heerlijke Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De Wellington met gehakt is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een perfecte maaltijd voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een avondje thuis. Met de juiste ingrediënten en de juiste bereidingswijze kun je een heerlijke maaltijd maken die iedereen zal smaken.

Wellington met gehakt

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg de tomatenpuree, Worcestersaus, mosterd, ketchup, paprikapoeder, oregano, basilicum en peterselie toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg de champignons en tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 5 minuten koken. Laat het geheel afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel over het bladerdeeg en vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Bak de Wellington in de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Serveer de Wellington met gehakt met aardappelpuree en groente.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Wellington met Gehakt. Deze ovenschotel is een perfecte combinatie van gehakt, champignons, ui, tomaten en een heerlijke saus. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt.

Je kunt de ovenschotel met romige spruitjes maken door de spruitjes eerst te koken. Hoe lang je de spruitjes moet koken, hangt af van de grootte van de spruitjes. Als je de spruitjes gaat koken, voeg dan wat zout toe aan het kookwater.

Je kunt de Wellington met Gehakt ook op smaak brengen met sambal goreng telor bali. Sambal goreng telor bali is een Indonesische saus die gemaakt wordt met eieren, uien, knoflook, tomaten en sambal. Voeg de saus toe aan de ovenschotel en je hebt een heerlijke maaltijd!

Tips

  • Voor een extra smaakvolle Wellington met gehakt kun je ook gerookte paprika, geraspte kaas of gerookte zalm toevoegen.
  • Je kunt de Wellington ook met ander gehakt maken, zoals kipgehakt of vegetarisch gehakt.
  • Je kunt de Wellington ook met ander bladerdeeg maken, zoals volkorenbladerdeeg of speltbladerdeeg.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Baktijd: 25 minuten

Conclusie

De Wellington met gehakt is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Met de juiste ingrediënten en de juiste bereidingswijze kun je een heerlijke maaltijd maken die iedereen zal smaken. Probeer deze heerlijke Wellington met gehakt recept van Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd.

wellington gehakt

Bronnen

https://www.annameyer.nl/recepten/wellington-met-gehakt/
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1177862/wellington-met-gehakt
https://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/beef-wellington/