• Hoofdgerechten

Sambal Goreng Telor met Boontjes - Een heerlijk recept

Ingrediëntcalculator

Sambal goreng telor met boontjes is een heerlijk recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een smaakvolle maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Volg de stappen en geniet van deze smaakvolle maaltijd.

Sambal goreng telor met boontjes

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels sambal
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gember, fijngesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 kopje boontjes, gewassen en gesneden
  • 2 eetlepels olie

Instructies

Kook de eieren in een pan met kokend water gedurende 10 minuten. Laat de eieren afkoelen en pel ze. Snijd de eieren in kleine stukjes.

Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, kurkuma, komijn, korianderpoeder, zout, suiker en peper toe. Roerbak de ingrediënten gedurende 2-3 minuten.

Voeg de sambal toe en roerbak nog eens 2-3 minuten. Voeg de boontjes toe en roerbak nog eens 2-3 minuten. Voeg de eieren toe en roerbak nog eens 2-3 minuten.

Sambal Goreng Telor met Boontjes is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van ei, boontjes, sambal en kruiden. Het is een lekker en gezond gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Probeer het eens met gnocchi rode pesto spinazie of broccoli crème fraîche pasta .

Serveer de sambal goreng telor met boontjes met rijst of naanbrood. Geniet ervan!

Kooktijd

Het klaarmaken van sambal goreng telor met boontjes duurt ongeveer 20 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat.
  • Voeg meer sambal toe als je het gerecht pittiger wilt maken.
  • Voeg meer olie toe als je het gerecht olie-achtiger wilt maken.

Conclusie

Sambal goreng telor met boontjes is een heerlijk recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stappen en geniet van deze smaakvolle maaltijd. Vergeet niet om verse ingrediënten te gebruiken en voeg meer sambal toe als je het gerecht pittiger wilt maken.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij heeft jarenlange ervaring in het koken van heerlijke maaltijden.