• Hoofdgerechten

Vegan Rendang - Een heerlijke veganistische variant van de klassieke Indonesische curry

Ingrediëntcalculator

Rendang is een klassieke Indonesische curry die al eeuwenlang wordt bereid. Deze veganistische variant van deze klassieke maaltijd is een heerlijke manier om de smaken van Indonesië te ervaren. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Vegan rendang

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels gember, fijngesneden
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 2 eetlepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels laospoeder
  • 2 eetlepels gedroogde chilipepers
  • 2 eetlepels tamarindepasta
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
  • 1 blikje linzen, uitgelekt
  • 1 blikje champignons, uitgelekt
  • 1 blikje tomatenblokjes, uitgelekt
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 1 blikje wortelen, uitgelekt
  • 1 blikje paprika, uitgelekt
  • 1 blikje aubergines, uitgelekt
  • 1 blikje courgettes, uitgelekt
  • 1 blikje spinazie, uitgelekt
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de kokosolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gember, kurkuma, sambal oelek, ketoembar, komijnpoeder, kaneelpoeder, laospoeder en gedroogde chilipepers toe. Bak de ingrediënten gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tamarindepasta, palmsuiker, kokosmelk, kikkererwten, linzen, champignons, tomatenblokjes, mais, wortelen, paprika, aubergines, courgettes en spinazie toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Laat de veganistische rendang gedurende 20 minuten sudderen op laag vuur. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat nog eens 10 minuten sudderen. Verdeel de veganistische rendang over ovenschaaltjes en zet de schaaltjes gedurende 20 minuten in de oven. Serveer de veganistische rendang met rijst of naanbrood.

Vegan Rendang is een heerlijke veganistische variant van de klassieke Indonesische curry. Het is een heerlijke combinatie van kruiden, kokosmelk en groenten. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Probeer het eens met aardappels parmezaanse kaas oven of zoete aardappelsoep met chorizo !

Tips

  • Voor een extra pittige smaak kun je meer gedroogde chilipepers toevoegen.
  • Je kunt de veganistische rendang ook bereiden in een slowcooker.
  • Je kunt de veganistische rendang ook invriezen voor later gebruik.

Conclusie

Veganistische rendang is een heerlijke manier om de smaken van Indonesië te ervaren. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd. Voeg meer gedroogde chilipepers toe voor een extra pittige smaak en serveer de veganistische rendang met rijst of naanbrood.

Bewaren via Pinterest vegetarische-rendang www.leukerecepten.nl

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een gerenommeerde Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over veganistische recepten, bezoek Veganistische Recepten .