• Hoofdgerechten

Aubergine Waaier - Een Heerlijke Vegetarische Schotel

Ingrediëntcalculator

De aubergine waaier is een heerlijke vegetarische schotel die je in slechts 30 minuten kunt maken. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. De aubergine waaier is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te verhogen. Het is een lekker en gezond gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. In dit artikel laten we je zien hoe je de aubergine waaier kunt maken met behulp van onze stap-voor-stap instructies.

Aubergine waaier

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 kopje kikkererwten
  • 1/2 kopje gesneden olijven
  • 1/2 kopje geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de aubergines in dunne plakken en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Bak de aubergines in de oven gedurende 15 minuten.

De Aubergine Waaier is een heerlijke vegetarische schotel die je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een lekker en gezond gerecht dat je met verschillende ingrediënten kunt variëren. De basis van de schotel bestaat uit geroosterde aubergine, gevuld met een mengsel van groenten, kaas en kruiden. Je kunt de schotel ook aanvullen met andere ingrediënten zoals gevulde vijgen met geitenkaas of pasta garnalen knoflook . De Aubergine Waaier is een heerlijk en gezond gerecht dat je met veel plezier kunt eten!

Verwarm intussen de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, oregano, basilicum, tijm en paprikapoeder toe en bak het geheel gedurende 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, olijven en een snufje zout toe en bak het geheel nog 5 minuten.

Verdeel de tomatensaus over de aubergines en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de aubergine waaier nog 10 minuten in de oven. Serveer de aubergine waaier warm met een salade of een stukje brood.

Tips

  • Je kunt de aubergine waaier ook maken met courgette of paprika in plaats van aubergine.
  • Voeg wat chilipeper toe aan de tomatensaus voor een pittige smaak.
  • Je kunt de aubergine waaier ook maken met gehakt of kip in plaats van kikkererwten.

De aubergine waaier is een heerlijke vegetarische schotel die je in slechts 30 minuten kunt maken. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Volg onze stap-voor-stap instructies en maak deze smakelijke schotel. Vergeet niet om de aubergine waaier te serveren met een salade of een stukje brood.

aubergine waaier

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij is gespecialiseerd in het maken van vegetarische gerechten. Als je meer recepten van Anna Meyer wilt bekijken, bezoek dan haar website.