• Voorgerechten

Wortelsoep met Chorizo Kruim - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze heerlijke wortelsoep met chorizo kruim is een eenvoudig recept met een smaakvolle twist. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Het is een recept van de Nederlandse chef Anna Meyer, die bekend staat om haar creatieve en smaakvolle gerechten. Met dit recept kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal waarderen.

Wortelsoep met chorizo kruim

Ingrediënten

  • 500 gram wortelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 gram chorizo, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de wortelen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de wortelen in de oven gedurende 20 minuten. Verwarm intussen de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, laurierblaadjes, lente-uitjes, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de geroosterde wortelen toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken. Voeg de chorizo toe en laat nog 5 minuten koken. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de peterselie toe en serveer de soep met wat extra peterselie en chorizo.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Wortelsoep met Chorizo Kruim. Deze soep is een heerlijke combinatie van zoete wortelen, knapperige chorizo en een kruidige kruim. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Probeer het vandaag nog!

Als je meer wilt weten over heerlijke gerechten, kun je ook eens kijken naar wat een eclair is of koolhydraatarme chocolademousse met avocado .

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze wortelsoep met chorizo kruim is ongeveer 45 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden voor een extra smaakvolle soep.
  • Vervang de chorizo door spek voor een andere smaak.
  • Voeg wat extra groenten toe voor meer voedingswaarde.

Conclusie

Deze heerlijke wortelsoep met chorizo kruim is een eenvoudig recept met een smaakvolle twist. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd. Vergeet niet om de kooktips te gebruiken voor een nog smaakvollere soep.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef die bekend staat om haar creatieve en smaakvolle gerechten.