• Hoofdgerechten

Zelfgemaakte Ravioli met Ricotta - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Ravioli met ricotta is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze ravioli zijn perfect voor elke gelegenheid, van een romantisch diner tot een gezellige avond met vrienden. Met deze stap-voor-stap instructies van Anna Meyer kun je zelfgemaakte ravioli met ricotta maken die je gasten zeker zullen waarderen.

Zelfgemaakte ravioli met ricotta

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 500 gram ricotta
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels basilicum, gehakt
  • 1 eetlepel knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

Deeg

Meng de bloem, eieren, olijfolie en zout in een kom. Kneed het deeg met je handen tot het glad en elastisch is. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol het uit tot dunne plakken. Leg de plakken deeg op een met bloem bestoven oppervlak en laat ze 10 minuten rusten.

Vulling

Meng de ricotta, peterselie, basilicum, knoflook, citroensap, Parmezaanse kaas, olijfolie, zout en peper in een kom. Roer alles goed door elkaar.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor zelfgemaakte ravioli met ricotta. Deze ravioli is gemaakt met verse ingrediënten en is een heerlijke maaltijd. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. De ravioli is gevuld met ricotta, spinazie, knoflook en Parmezaanse kaas. Het is een heerlijke maaltijd die je met je gezin kunt delen. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke ravioli met ricotta.

Wil je meer lekkere recepten? Bekijk dan het Big Green Egg receptenboek of probeer de vegetarische paella met halloumi . Geniet van deze heerlijke maaltijden!

Ravioli

Leg een plak deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel de vulling in kleine porties en leg deze op het deeg. Leg de tweede plak deeg erbovenop en druk de lucht eruit. Snijd de ravioli met een ravioli-snijder of een mes in de gewenste vorm. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.

Koken

Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Voeg de ravioli toe en kook ze gedurende 5-7 minuten. Giet de ravioli af en serveer ze met een saus naar keuze.

Tips

  • Je kunt de ravioli ook invriezen voor later gebruik. Leg de ravioli op een met bloem bestoven bakplaat en vries ze in. Zodra ze bevroren zijn, kun je ze in een luchtdichte zak doen en ze tot 3 maanden invriezen.
  • Je kunt de ravioli ook in de oven bakken. Leg de ravioli op een met olie bestoven bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 10-15 minuten.

Conclusie

Met deze stap-voor-stap instructies van Anna Meyer kun je zelfgemaakte ravioli met ricotta maken die je gasten zeker zullen waarderen. Deze heerlijke ravioli zijn een perfecte maaltijd voor elke gelegenheid. Vergeet niet om de ravioli te serveren met een saus naar keuze.

Voor meer informatie over het maken van ravioli, bekijk deze BBC Good Food-gids en deze The Spruce Eats-recept .