• Nagerechten

Vegan Panna Cotta met Rood Fruit - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Veganistische panna cotta met rood fruit is een heerlijk en verfrissend dessert dat gemakkelijk te maken is. Deze veganistische versie is gemaakt door chef Anna Meyer en is een perfecte afsluiting van een maaltijd. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke dessert.

Vegan panna cotta met rood fruit

Ingrediënten

  • 200 ml plantaardige melk
  • 200 ml plantaardige slagroom
  • 2 eetlepels agar-agar
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram rood fruit (aardbeien, frambozen, bramen, etc.)

Instructies

Stap 1: Kook de melk en slagroom

Verwarm de melk en slagroom in een pan op middelhoog vuur. Voeg de agar-agar, kokosbloesemsuiker en vanille-extract toe en roer goed. Laat het mengsel 5 minuten koken, roer regelmatig.

Stap 2: Verdeel het mengsel over de vormpjes

Verdeel het mengsel over 4-6 kleine vormpjes. Laat het mengsel afkoelen en plaats het vervolgens in de koelkast voor minimaal 4 uur.

Vegan Panna Cotta met Rood Fruit van Anna Meyer is een heerlijk en gezond dessert. Het is gemaakt met plantaardige ingrediënten zoals sojamelk, agar-agar en kokosolie. Het is een lekker en licht dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte afsluiting van een maaltijd of een lekker tussendoortje. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak van de vegan panna cotta met rode vruchten.

Wil je meer lekkere recepten proberen? Probeer dan eens courgette zacht van binnen of recept ratatouille met kip !

Stap 3: Voeg het rood fruit toe

Verdeel het rood fruit over de panna cotta. Serveer de panna cotta meteen of plaats het terug in de koelkast tot het moment van serveren.

Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Koeltijd: 4 uur

Bewaren via Pinterest

Tips

  • Gebruik vers rood fruit voor de beste smaak.
  • Vervang de kokosbloesemsuiker door gewone suiker als je dat liever hebt.
  • Je kunt de panna cotta ook maken in een grote vorm en vervolgens in stukken snijden.

Conclusie

Veganistische panna cotta met rood fruit is een heerlijk en verfrissend dessert dat gemakkelijk te maken is. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke dessert gemaakt door chef Anna Meyer. Vergeet niet om vers rood fruit te gebruiken voor de beste smaak.

vegan Panna Cotta met rood fruit

Bronnen: Vegan Richa , BBC Good Food