• Hoofdgerechten

Vegan Lasagne Bolognese - Een heerlijke maaltijd met Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Veganistische lasagne bolognese is een heerlijke maaltijd die je met gemak kunt maken. Deze veganistische lasagne bolognese is een verrassende smaakcombinatie die je zeker zal bevallen. Volg de stappen en geniet van deze veganistische lasagne bolognese.

Vegan lasagne bolognese

Ingrediënten

  • 500 gram lasagnebladen
  • 500 gram veganistische gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels basilicum
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 gram veganistische kaas, geraspt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg het veganistische gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Vegan Lasagne Bolognese - Een heerlijke maaltijd met Anna Meyer is een heerlijke veganistische maaltijd die je eenvoudig thuis kunt maken. Deze veganistische lasagne is gevuld met een heerlijke saus van tomaten, aubergines, courgettes en champignons. Deze maaltijd is een echte aanrader voor veganisten en vegetariërs. Als je op zoek bent naar andere vegetarische hapjes in glaasjes, kun je hier kijken. Als je liever een ovenschotel met shoarma wilt maken, kun je hier kijken.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg een laag lasagnebladen in de ovenschaal. Voeg een laag van de veganistische saus toe en strooi er wat geraspte veganistische kaas over. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag veganistische kaas. Bak de lasagne in de oven gedurende 25 minuten.

Tips van Anna Meyer

  • Vervang de veganistische gehakt door veganistische groenten zoals courgette, aubergine of paprika.
  • Voeg wat extra kruiden toe zoals tijm, rozemarijn of peterselie.
  • Gebruik vers gehakte tomaten in plaats van tomatenblokjes.

Veganistische lasagne bolognese is een heerlijke maaltijd die je met gemak kunt maken. Volg de stappen en geniet van deze veganistische lasagne bolognese. Vergeet niet om de tips van Anna Meyer te gebruiken om je maaltijd nog lekkerder te maken.

Bewaren via Pinterest vegan lasagne bolognese www.leukerecepten.nl

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok die gespecialiseerd is in veganistische gerechten.