• Hoofdgerechten

Garnalen met Chorizo van de Bakplaat - Een Heerlijke Recept

Ingrediëntcalculator

Garnalen met chorizo van de bakplaat is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Deze maaltijd is een smaakvolle twist op de traditionele garnalen met chorizo. Volg de stappen van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Garnalen met chorizo van de bakplaat

Ingrediënten

  • 500 gram garnalen
  • 200 gram chorizo
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snij de chorizo in kleine stukjes en hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de chorizo toe. Bak de chorizo gedurende 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

Voeg de garnalen toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg de kruiden toe en bak nog een minuut. Verdeel de garnalen en chorizo over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de garnalen gedurende 10 minuten.

Garnalen met Chorizo van de Bakplaat is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. De smaak van de chorizo geeft de garnalen een heerlijke smaak. Serveer het gerecht met gemarineerde paddenstoelen in sojasaus of mascarpone ijs met ijsmachine voor een heerlijke maaltijd.

Kooktijd

De totale kooktijd voor dit recept is ongeveer 20 minuten.

Tips

  • Gebruik verse garnalen voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kruiden toe als je van pittig eten houdt.
  • Gebruik een goede kwaliteit olijfolie voor het beste resultaat.

Garnalen met chorizo van de bakplaat is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Volg de stappen van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd. Probeer het recept vandaag nog en geniet van de smaakvolle twist op de traditionele garnalen met chorizo.

Bewaren via Pinterest Garnalen met chorizo van de bakplaat

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Bezoek haar website voor meer informatie over haar recepten en kooktips.