• Hapjes en snacks

Tater Tots recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Tater Tots zijn een heerlijke snack die je in een mum van tijd kunt maken. Met de juiste ingrediënten en kooktijden, kunt u deze heerlijke snack in een mum van tijd maken. Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, deelt hieronder haar recept voor Tater Tots.

Tater tots

Ingrediënten

  • 2 kopjes gekookte en gepureerde aardappelen
  • 1 ei
  • 1/4 kopje bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 kopje geraspte kaas
  • 1/4 kopje paneermeel
  • 1/4 kopje geraspte ui
  • 1/4 kopje fijngehakte peterselie
  • 1/4 kopje olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.
  2. Meng in een grote kom de gepureerde aardappelen, het ei, de bloem, het zout, de peper, het knoflookpoeder, het paprikapoeder, de geraspte kaas, het paneermeel, de geraspte ui, de fijngehakte peterselie en de olijfolie.
  3. Vorm kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de Tater Tots gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  5. Serveer de Tater Tots warm met ketchup of andere saus naar keuze.

Kooktijd

De kooktijd voor Tater Tots is 20-25 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Tater Tots. Deze krokante aardappelkroketjes zijn een perfecte snack of bijgerecht. Om het recept te maken heb je aardappelen, bloem, zout, peper, knoflookpoeder en olijfolie nodig. Begin met het schillen en raspen van de aardappelen. Voeg vervolgens de bloem, zout, peper en knoflookpoeder toe. Meng alles goed en vorm kleine balletjes. Bak de balletjes in de olijfolie tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de Tater Tots met italiaans stoofvlees met tagliatelle of gekarameliseerde appel met calvados voor een heerlijke maaltijd.

Kooktips

  • Gebruik verse aardappelen voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kaas toe voor een extra smaak.
  • Voeg wat extra kruiden toe voor meer smaak.
  • Gebruik olijfolie in plaats van boter voor een gezondere snack.

Conclusie

Met de juiste ingrediënten en kooktijden, kunt u deze heerlijke snack in een mum van tijd maken. Volg het recept van Anna Meyer om de perfecte Tater Tots te maken. Vergeet niet om de kooktips te volgen voor een extra smaakvolle snack. Vergeet ook niet om de Tater Tots warm te serveren met ketchup of andere saus naar keuze.

tater tots

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.