• Hoofdgerechten

Italiaanse stoofschotel - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De Italiaanse keuken is een van de meest populaire keukens ter wereld. De Italiaanse stoofschotel is een van de meest geliefde gerechten. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te bereiden is en die iedereen kan genieten. In dit artikel laten we je zien hoe je deze heerlijke Italiaanse stoofschotel kunt maken met behulp van het recept van Anna Meyer.

Italiaanse stoofschotel

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml water

Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Bereiding

Giet het geheel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de stoofschotel in ongeveer 30 minuten gaar. Serveer de stoofschotel met rijst of pasta. Geniet van je maaltijd!

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Italiaanse stoofschotel. Deze stoofschotel is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een combinatie van kipdrumsticks uit de oven kipdrumsticks uit de oven , ontdooid bladerdeeg ontdooid bladerdeeg bewaren in koelkast en een heerlijke saus. Het is een gerecht dat je met veel plezier kunt eten en dat je met gemak kunt maken.

Tips

  • Voeg wat extra kruiden toe als je van pittig eten houdt.
  • Vervang het rundergehakt door kip of varkensgehakt.
  • Voeg wat extra groenten toe zoals paprika, courgette of aubergine.

Conclusie

De Italiaanse stoofschotel is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te bereiden is. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze smakelijke maaltijd. Probeer ook eens andere recepten van Anna Meyer, zoals pasta met zalm en spinazie of risotto met paddenstoelen.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een gerenommeerde Nederlandse chef-kok. Zij heeft vele jaren ervaring in de keuken en deelt graag haar kennis met anderen. Bezoek haar website voor meer informatie en recepten.