• Nagerechten

Stroopwafel Soufflé - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Stroopwafel Soufflé is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een lekker en luchtig gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Met de juiste ingrediënten en de juiste technieken kun je een heerlijke Stroopwafel Soufflé maken. Lees hieronder hoe je dit heerlijke gerecht kunt maken.

Stroopwafel souffle

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/2 kopje melk
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels stroop
  • 2 eetlepels gehakte noten
  • 4 eieren, gesplitst
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Instructies

Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit. Vet een soufflé-schotel in met boter.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Stroopwafel Soufflé. Het is een lekker en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een perfecte toevoeging aan een diner of een feestelijke gelegenheid. Je kunt het serveren met danerolles party mini croissants of komkommer in de oven voor een heerlijke maaltijd.

Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en kook, terwijl je roert, gedurende 1 minuut. Voeg de melk toe en kook, terwijl je blijft roeren, gedurende 2 minuten. Voeg het zout, de kaneel, de nootmuskaat, het vanille-extract, de suiker en de stroop toe en kook gedurende 1 minuut. Voeg de gehakte noten toe en roer goed. Laat afkoelen.

Klop de eiwitten in een schone kom tot stijve pieken. Voeg de eidooiers toe en klop tot een glad mengsel. Voeg het melkmengsel toe en roer goed. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed.

Giet het mengsel in de soufflé-schotel en bak gedurende 25-30 minuten, of totdat de soufflé goudbruin is. Serveer warm.

Kooktijd

De kooktijd voor deze Stroopwafel Soufflé is 25-30 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat.
  • Gebruik een goede kwaliteit stroop voor het beste resultaat.
  • Gebruik een goede kwaliteit kaas voor het beste resultaat.
  • Gebruik een goede kwaliteit noten voor het beste resultaat.
  • Gebruik een goede kwaliteit vanille-extract voor het beste resultaat.

Met de juiste ingrediënten en de juiste technieken kun je een heerlijke Stroopwafel Soufflé maken. Probeer dit heerlijke recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke traktatie.

Bronnen

Meer informatie over het maken van een Stroopwafel Soufflé: