• Hapjes en snacks

Bladerdeegbroodjes met zuurkool - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Bladerdeegbroodjes met zuurkool is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen kan maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaal of een lunch. Met dit recept van Anna Meyer kun je deze heerlijke bladerdeegbroodjes met zuurkool maken.

Bladerdeegbroodjes met zuurkool

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 500 gram zuurkool
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 8 stukken. Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bladerdeegstukken in de oven gedurende 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de zuurkool toe en roer goed. Voeg de mosterd, suiker, azijn, kappertjes, peterselie, zout en peper toe en roer goed. Laat het mengsel 10 minuten koken.

Bladerdeegbroodjes met zuurkool zijn een heerlijk en eenvoudig recept van Anna Meyer. Deze broodjes zijn een perfecte combinatie van zoete appel en zuurkool. De bladerdeeg geeft de broodjes een knapperige korst. Je kunt de broodjes als lunch of als bijgerecht serveren.

Om deze broodjes te maken heb je bladerdeeg, appel, zuurkool, boter, suiker, kaneel en een klein beetje jalapeño-pepers nodig. Begin met het snijden van de appel in kleine stukjes en meng deze met de suiker, kaneel en jalapeño-pepers. Verwarm de zuurkool en voeg de appel toe.

Rol de bladerdeeg uit en leg de zuurkool-appelmengsel erop. Vouw de bladerdeeg dicht en bak de broodjes in de oven. Serveer de broodjes warm met een klontje boter. Als je meer wilt weten over jalapeño-pepers, kun je hier meer lezen . Als je liever appels bakt in de oven, kun je hier meer lezen .

Verdeel het zuurkoolmengsel over de bladerdeegstukken en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de bladerdeegbroodjes met zuurkool gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer de bladerdeegbroodjes met zuurkool warm.

Kooktips

  • Gebruik vers bladerdeeg voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan het zuurkoolmengsel voor extra smaak.
  • Gebruik geraspte kaas met een sterke smaak, zoals cheddar.

Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten

bladerdeegbroodjes_met zuurkool_en_knak

Conclusie

Bladerdeegbroodjes met zuurkool is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen kan maken. Met dit recept van Anna Meyer kun je deze heerlijke bladerdeegbroodjes met zuurkool maken. Volg de stappen en gebruik de kooktips om de beste resultaten te bereiken.

Meer informatie over het koken van bladerdeegbroodjes met zuurkool vind je op Anna Meyer's website en op Allerhande .