• Voorgerechten

Aspergesoep Recept - Klaar in 30 Minuten

Ingrediëntcalculator

Aspergesoep is een heerlijke, smaakvolle soep die je in slechts 30 minuten klaar hebt. Deze aspergesoep is een recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Met dit recept maak je een heerlijke aspergesoep die je meteen kunt serveren.

Aspergesoep

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges en snijd ze in stukken. Snipper de uien en knoflook. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de asperges toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Aspergesoep is een heerlijke manier om asperges te eten. Met dit recept kun je de soep in slechts 30 minuten klaarmaken. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Je kunt de soep ook gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak van aspergesoep!

Als je meer wilt weten over wat je met asperges kunt doen, kun je pepernoten over wat te doen lezen. Wil je weten hoe lang stroopwafels goed blijven? Lees dan hoe lang blijven stroopwafels goed .

Verwarm ondertussen de oven en leg de asperges op een bakplaat. Bestrooi de asperges met wat olijfolie, zout en peper en bak deze in de oven in 10 minuten gaar.

Verwarm de roomboter in een kleine pan en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg al roerend de slagroom toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Voeg de saus toe aan de soep en roer goed. Voeg de peterselie toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveer de soep met de gebakken asperges. Eet smakelijk!

Kooktips

  • Gebruik voor de soep verse asperges, deze zijn lekkerder dan die uit blik.
  • Vervang de slagroom door kookroom als je een lichtere soep wilt.
  • Voeg wat geraspte kaas toe aan de soep als je van kaas houdt.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer maak je een heerlijke aspergesoep die je in slechts 30 minuten klaar hebt. De soep is smaakvol en een echte aanrader voor de liefhebbers van asperges. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke soep!

Bronnen: Anna Meyer, AH.nl