• Bijgerechten

Panzanella salade met komkommer - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De Panzanella salade is een heerlijke Italiaanse salade die gemaakt wordt met komkommer, tomaten, uien, olijfolie en kruiden. Deze salade is een perfecte manier om de zomermaanden door te komen. In dit recept van chef Anna Meyer leer je hoe je deze salade kunt maken met komkommer. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze smakelijke salade!

Panzanella salade met komkommer

Ingrediënten

  • 2 komkommers, in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/4 kopje verse basilicum, fijngehakt

Instructies

Stap 1: Bereid de ingrediënten

Begin met het wassen en snijden van de ingrediënten. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes en de ui in ringen. Hak de basilicum fijn.

Stap 2: Maak de dressing

Meng de olijfolie, witte wijnazijn, suiker, zout en peper in een kom. Roer goed totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Panzanella salade met komkommer. Deze salade is een heerlijke combinatie van komkommer, tomaat, basilicum, olijven, kappertjes en een vinaigrette. Het is een perfecte salade om te serveren als bijgerecht of als lunch. Probeer ook eens de gevulde champignons bbq kruidenboter of kippannetje met champignons en room als aanvulling op deze salade.

Stap 3: Voeg de ingrediënten toe

Voeg de komkommer, tomaten, ui en basilicum toe aan de dressing. Roer goed om alles goed te combineren.

Stap 4: Laat de salade marineren

Laat de salade minstens 30 minuten marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Roer af en toe om te voorkomen dat de ingrediënten aan de bodem plakken.

Stap 5: Serveer de salade

Serveer de salade koud of op kamertemperatuur. De salade is het lekkerst als hij net gemaakt is, maar je kunt hem ook een paar uur van tevoren maken.

Tips

  • Vervang de komkommer door andere groenten zoals paprika, courgette of aubergine.
  • Vervang de witte wijnazijn door rode wijnazijn of balsamicoazijn.
  • Voeg wat extra kruiden toe zoals oregano, knoflookpoeder of chilipeper.

Met deze stap-voor-stap instructies kun je gemakkelijk deze heerlijke Panzanella salade met komkommer maken. Probeer het recept van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke salade!

Met deze stap-voor-stap instructies kun je gemakkelijk deze heerlijke Panzanella salade met komkommer maken. Probeer het recept van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke salade!

Bronnen: The Spruce Eats , Bon Appétit