• Hoofdgerechten

Spaghetti Bolognese - Een authentieke Italiaanse maaltijd

Ingrediëntcalculator

Spaghetti bolognese is een authentieke Italiaanse maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat iedereen kan maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd.

Spaghetti bolognese

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels oregano
  • 2 eetlepels basilicum
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, peterselie, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het 10 minuten zachtjes koken. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Voeg de spaghetti toe en roer alles goed door elkaar. Serveer de spaghetti bolognese met extra Parmezaanse kaas.

Kooktijd

De kooktijd voor spaghetti bolognese is ongeveer 20 minuten.

Spaghetti Bolognese is een authentieke Italiaanse maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit spaghetti, gehakt, tomatensaus, uien, knoflook, wortelen, kruiden en kaas. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te bereiden is en een geweldige manier is om de Italiaanse keuken te ervaren. Probeer ook eens een citroen yoghurt cake gezond of een zoete aardappel salade vegan als toetje na de maaltijd.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een betere smaak.
  • Voeg wat extra olijfolie toe als je spaghetti bolognese te droog is.
  • Voeg wat extra tomatenpuree toe als je spaghetti bolognese te zoet is.
  • Voeg wat extra Parmezaanse kaas toe als je spaghetti bolognese meer smaak nodig heeft.

Conclusie

Spaghetti bolognese is een authentieke Italiaanse maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat iedereen kan maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd.

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food