• Hoofdgerechten

Frisse Salade met Gegrilde Kip en Perzik - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze frisse salade met gegrilde kip en perzik is een perfecte combinatie van smaken. De salade is klaar in slechts 30 minuten en is een heerlijke maaltijd voor elke dag. Deze salade is gemaakt door chef-kok Anna Meyer.

Frisse salade met gegrilde kip en perzik

Ingrediënten

  • 2 kippenborstfilets
  • 2 perziken, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 kopje gemengde sla
  • 1/4 kopje geroosterde pijnboompitten
  • 1/4 kopje gedroogde cranberry's
  • 1/4 kopje feta kaas, in blokjes gesneden

Instructies

Stap 1: Kip bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de kippenborstfilets op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi de kip met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Bak de kip in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de kip gaar is. Laat de kip afkoelen en snijd deze in plakjes.

Stap 2: Salade maken

Meng de gemengde sla, geroosterde pijnboompitten, gedroogde cranberry's en feta kaas in een grote kom. Voeg de plakjes kip en perzik toe aan de salade. Meng de olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kleine kom. Giet de dressing over de salade en meng alles goed.

Anna Meyer heeft een heerlijke frisse salade met gegrilde kip en perzik gemaakt. Deze salade is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag. De kip is gegrild met een lekkere marinade en de perzik geeft de salade een zoete smaak. De salade is ook een goede optie als je gezond wilt eten. Probeer ook eens de paddenstoelen lasagne met bechamelsaus of peen en uien invriezen als je iets anders wilt proberen.

Klaar om te serveren!

De frisse salade met gegrilde kip en perzik is klaar om te serveren. Deze salade is een perfecte combinatie van smaken en is een heerlijke maaltijd voor elke dag. Probeer deze salade vandaag nog en geniet ervan!

Kooktijd

Kooktijd: 30 minuten

Tips

  • Vervang de kip door kalkoen of kabeljauw als je dat lekkerder vindt.
  • Voeg wat extra groenten toe aan de salade, zoals tomaat, paprika of wortel.
  • Vervang de feta kaas door geitenkaas als je dat lekkerder vindt.

Bronnen

Deze salade is gemaakt door chef-kok Anna Meyer. Meer informatie over Anna Meyer en haar recepten vind je op Anna Meyer en Instagram.